FÖRELÄSNINGAR


”Yoga en praktik för god hälsa och en fredsfilosofi”
Yoga är en mångtusenårig tradition som har sin bas i österländsk filosofi. Empiri och modern vetenskap möts och bekräftar varandras kunskap om yogans positiva effekter på både fysisk och mental hälsa. Yoga ökar i popularitet. Uppskattningsvis utövar idag ca 30 miljoner människor någon form av yoga regelbundet. Många yogisar tränar yoga för bättre fysik, bättre hälsa och som terapi och för att få hjälp att koppla av från stress Föreläsningen ökar kunskapen om yoga både ur ett historiskt perspektiv till den moderna yoga som utövas idag med dess positiva effekter på vår hälsa. Föreläsningen ger en bakgrund till yogapraktik och innehåller några enkla prova på övningar.

”Livet sker mellan två andetag”
(Ulrica Norberg, ur boken Andas) Vår andningsapparat och andningskapacitet är vår superkraft och en naturlig och viktig väg till att nå oss själva, våra inneboende resurser och vår potential. Andetaget ger kraft genom hela oss och frigör vår energi och drivkrafter. För oss närmare våra inneboende resurser som vi alla får med oss till livet. I vårt första andetag som vi tar genom vår första inandning när vi föds, har vi med oss allt vi behöver för att skapa oss ett gott liv. Med kunskap om hur vi bättre kan använda vår andningsapparat och kapacitet samt praktiska övningar kan du själv enkelt skapa de förbättringar du vill åstadkomma i din vardag.

”Comapssion & självmedkänsla”
Vi vet att fysisk träning är viktigt för att vi ska må bra. Nu visar modern hjärnforskning att det är det är lika viktigt att träna vår hjärna för ökat välmående. En föreläsning om Compassion som ett förhållningssätt till livet handlar om att kunna möta sig själv och andra med värme, omsorg och förståelse. Resultatet med ökad kunskap om hur vår hjärna fungerar i olika situationer och sammanhang som vi möter i vår vardag kan appliceras i arbetslivet och privatlivet för att nå de resultat vi önskar.
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/c/6/joinmyyoga.se/httpd.www/wp-content/themes/betheme/sidebar.php on line 33 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/c/6/joinmyyoga.se/httpd.www/wp-content/themes/betheme/sidebar.php on line 62
X